13.3.2018

Vähän 60-lukua tähän päivään - ommellen

Kolme viikkoa sitten ideoiblogi kirjoitti houkuttelevasti Ottobre designin woman 2/2018 -lehdestä. Minua alkoi inspiroimaan tämä retro/vintage-teemanumero ja kävin sen heti ostamassa itselleni. 

Nyt minulla oli viimeinkin aikaa aloittaa ensimmäinen ompeluprojekti tästä lehdestä ja valitsin kauniin Vivian-trikoopuseron v-aukkoisella pääntiellä, jonka jujuna on käyttää raitakangasta, joka leikataan vinoon pääntienmukaisesti.


Ihme kyllä, minulla ei oikein ole raidallisia kankaita.. Mutta tiesin heti, että haluan kokeilla paitaa Kuosiverstaan punavalkoisesta Aavasta, jota ostin alkuvuoden Kankaiden yöstä. 

Aavassa raidat eivät ole tasaisia ja muutenkin ne "elävät" kuosissa niin, että en löytänyt samanlaista kohdistusta etukappaleisiin. Mietin vain, että katsotaan mitä tulee! Lopputulokseen olen kyllä oikein tyytyväinen - ehkä parempikin etteivät raidat kohdistu raita raidalta. 

Tottumuksesta kirjoitin KE-saumaan "taite", mutta tuohon EI siis tule taitetta vaan etukappale muodostuu kahdesta osasta.


Takakappaleen alavaran huolittelin yläreunasta sekä alavaran alareunasta kaksoisneulalla.

Minulla ei ollut mitään sopivaa tukikangasta - ohjeessa neuvottiin laittamaan etukappaleen pääntien alavaroihin sitä, mutta tein siis ilman. Tikkasin etukappaleen pääntien myös kaksoisneulalla. Ihmeen hyvä pääntiestä tuli näinkin.Tämän puseron myötä silmäni avautuivat raidallisille kankaille. Niitä kun voi käyttää niin luovasti!Vähän paita kiristää rinnan kohdalta ja pyrkii nostamaan paitaa ylöspäin - ehkä hihat myös vetävät kangasta. Tässä paidassa ei siis ole erikseen hihakappaleita vaan kapeat "lepakkohihat". Kirraamista ja ryppyjä ehkä auttaisi väljemmät kainalot, mutta ihan ok näinkin.


Luottokuvaajana 7-vuotias tyttäreni 💗
Seuraavaksi teen Vera-mekon vähän muunneltuna. Verassa on sama yläosa lyhyempänä kuin tässä Vivian-paidassa. Pääntien aion muokata pyöreäksi ja pituutta lisään 25cm! 
9 kommenttia:

 1. Tuo raita on tosiaan kivempi kuin tasaraita. Tuli hauskan näköinen.

  VastaaPoista
 2. Minkä kokoisella kaavalla teit? Itse ostin samaisen lehden, mutta kun otin mittoja, niin pitäis tehdä paljon, paljon isomalla koolla :( Tää on tosi kivan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein koon 38. Mittataulukossa rinnanympärys on 88 - minulla noin 89. Aion kokeilla vielä koolla 40. Tämä on tosiaan kapeaa mitoitusta - toisaalta jos on kovin löysä, ei sekään varmaan istu hyvin.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta :) Ompelun iloa :)

   Poista
 3. Vitsi miten hieno! Samasta lehdestä tein muokattuna nro 8. Pitää joskus testata tämäkin, jos sopivat kankaat sattuu vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Katsoin sitäkin mekkoa, että olisi kiva kuumiin kesäpäiviin. Nyt työn alla on nro 4.Vera-mekko.

   Poista
 4. I really like the looks of this shirt! It is unfortunate though, that the design is hard to cut without having a lot of odd pieces of fabric left. Luckily you are so good at using your scraps! Looking forward to seeing how your dress comes out :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Susan. Yes, this patterns makes a lot of fabric "leftovers" :/ The dress has been a long progress :D I have been adding the lenght then shorten and cutting and adding and making something totally different. Well, let´s see, Im not sure yet what will come :D

   Poista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)