3.4.2018

Ompele kätevä ja helppo pyyheturbaani - katso ohje ja video ❣


Ennen joulua bongasin somen ompelukanavista pyyheturbaaneita ja niitä itsekin innostuin muutamia ompelemaan joululahjoiksi. Käytän omaani joka suihkun jälkeen - se on niin kätevä pitkien hiusten kanssa (ks. video postauksen lopussa!).

Nyt ystäväni, joka sai tammikuussa minulta pyyheturbaanin, pyysi niitä lisää veljentytöille annettaviksi. Innostuin ompelemaan niitä kerralla reilusti - ne kun ovat oivia viemisiä ja lahjoja naisväelle!




Ompelen pyyheturbaanit kaksinkertaisesta joustofroteesta. Jousto-ominaisuus on todella kätevä, koska pyyhettä saa laitettaessa venytettyä niin, että pitkätkin hiukset mahtuvat "kyytiin". Katso video kuinka turbaani laitetaan päähän tämän postauksen lopusta!





💧

Aloitan taittamalla kankaan kaksinkerroin pituussuunnassa ja sitten vielä taitos leveyssuunnassa, niin että taitteelle jää turbaanin pitkä suora alaosa sekä pidempi sivu eli takaraivolle tuleva osa. Näin turbaanin saa tehtyä kokonaan yhdestä kangaskappaleesta.

Kun ensimmäinen turbaani on leikattu, kankaan reunaan jää juuri sopiva kaitale leikata turbaanikaavalla neljä erillistä osaa - ne voi sitten kätevästi saumuroida yhteen ja halutessaan voi yhdistää toiseen kankaaseen niin, että sisäpuoli ja päälipuoli ovat eri kankaista.


→ Katso sama kuvallisena ohjeena alla olevasta animaatiosta


 



Jos teet pyyheturbaanin kahdesta eri kankaasta, katso että kankaista muodostuu ns. ylähuuli ja alahuuli eli turbaanin ylä- ja alaosa.



Taita turbaani kuten alla olevissa kuvissa päärynän malliseksi. Kiinnitä pala kuminauhaa (8-10cm) lenkiksi ylös, niin että se ei ole ihan keskellä vaan vähän päällikankaan puolella.  


yhdestä kankaasta leikattu turbaani
kahdesta kankaasta leikattu turbaani



Nuppineulaa "päärynä" ja ompele se pussiksi saumurilla. Muista jättää kääntöaukko ompelematta - kun työ on käännetty oikeinpäin, voit ommella sen käsin tai ompelukoneen suoraompeleella. Silitä ja höyrytä saumuriommel ennen työn kääntämistä.






Minulla on Handmade-nauhaa, josta ompelin palat turbaaneihin. Sopiva kohta on 15-20cm päässä takaosasta. Näin merkki jää turbaani päässä näkyviin lähelle ohimoa.





💧

Lopuksi ommellaan nappi taakse. Itse olen valinnut nappilaatikkoni suurimpia nappeja ajatuksella, että kumilenkki pysyisi hyvin eikä lipsahda napin alta pois. Muuten napin koolla ei ole väliä - huomioi ompeluvaiheessa kumilenkin pituus napin mukaan!







💓



💧

Nyt se, mitä alussa lupasin eli VIDEO! Tein sen koska halusin näyttää kuinka pyyheturbaani puetaan. Samalla tuli testattua videontekoa ja editointia puhelimella. Huom: videossa ei ole ääntä! 



💧 VINKKI 💧 

Pue pyyheturbaani ensimmäisenä suihkusta tullessasi. 

Huomaat heti eron - pyyhkeellä kuivaaminen ja pukeminen on paljon miellyttävämpää, kun märät hiukset ovat tiukasti ja lämpimästi turbaanissa!



Onko sinulla käytössä pyyheturbaani? Oletko ommellut sellaisen itse?


Postausta saa mielellään jakaa 💦

Lue myös:

Collegepaitoja
  
 Vähän 60-lukua
Kukkaan puhjennut mekko

12 kommenttia:

  1. Heippa! Huomasin, että taidan pukea mun turbaanin eripäin :D Nappi tulee otsaan. Mutta yhtälailla kätevä se on niinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, aika taidokasta :D Oma tyyli - paras tyyli! Mä jo katselen meidän pyyhevarastoja sillä silmällä, että mitkä joutaa turbaaneiksi :P

      Poista
  2. Loistava ohje! Mä taidan myös käydä pyyhekaapilla ja käyttää muutamia yksilöitä turbaaneiksi. Täytyy pitää ohje myös mielessä joululahjaideoita toteuttaessa. Kiitos ohjeesta ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati ja hyvä, jos ohje tuntuu kätevältä :) Ja kiva, että löysit blogiini!

      Poista
  3. Tämä näytti kätevältä ohjeelta. Mä olen tehnyt parit yksinkertaisesta froteeesta, ommellut käänteen vain alas ja napin sijaan laitoin KAM nepparin. Laitoin tämän ohjeen talteen, kokeiluun menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia :) Perusfroteesta kannattaakin tehdä yksinkertaisena, tulee muuten liian paksu. Nepparikin on hyvä idea! Pyyheturbaani on muuten kätevä hiustenvärjäämisessä, kun sen voi kierittää suihkumyssyn päälle eikä irtoa päästä niinkuin pelkkä pyyhe. Kylminä päivinä olen ennen suihkua vähän lämmittänyt turbaania kuivauskaapissa, niin se on ihana laittaa päähän :)

      Poista
  4. Jos tekee lapselle, kannattaako pienentää kaavaa? Kuinka psljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän 8-vuotias on käyttänyt tätä samaa kokoa - kierteitä pitää vain tehdä enemmän päähänlaittaessa, mutta pysyy hyvin :) Toki voisi tehdä pienempänäkin - lyhyntäisin n. 10cm ja päältäkin n. 5cm.

      Poista
  5. Ihana ohje ja mielelläni tekisin joululahjaksi tyttärelle tällaisen. Minulla vaan loppuu ymmärrys tuossa yhdessä kohti. Miten sen jälkeen, kun "päärynä" on käännetty ja kääntöaukko ommeltu. Miten siitä tulee sen alapuolella olevan kuvan muotoinen? Eli miten takaraivolle tuleva "pussukka" muodostuu? Ommellaanko vielä yksi sauma vai tuleeko se vaan sen ansiosta, että kangas on joustavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanna, pahoitteluni, että vasta nyt huomasin kysymyksesi. "Päärynän" jälkeen työ taitetaan alapuolella olevan kuvan muotoiseksi eli puolet työstä menee "sisälle" vähän niinkuin olisi työn vuori eli sisäpuolen kangas. Jos olet tehnyt kaksinkertaisia pipoja, niin samalla tavalla työ taitetaan sisäkkäin. Helpommin tämän varmaan hahmottaa, kun sen tekee ja kokeilee.

      Poista
  6. Voi kuinka ihanan näköinen! Mukava lahjaideakin. Tytärkin on puhunut, että tahtoisi hiusturbaanin. Hänellä on kiharat hiukset, joten varmasti hänelle semmoinen sopisi muutenkin karkean pyyhkeen sijaan.
    https://www.hyvanolonmaailma.fi/skinmood-hiusturbaani-uutuus/

    VastaaPoista
  7. Hei, ohje on hyvä ja selkeä mutta kuinka paljon ostan kangasta jos teen ohjeesi mukaan?

    VastaaPoista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)