29.5.2018

Eskarilaisen omatekemät käsinuket

Esikoulu on päättymäisillään ja kotiin on tuotu kaunista taidetta, hienoja askarteluja ja megaupea käsinukke. 6-vuotias poika suunnitteli ja ompeli mustan lepakon, jota kelpaa esitellä. 
Poika ompeli itse siivet, suun ja nappisilmät - ompeleminen oli kuulemma helppoa, kun aikuinen vain näytti vähän mallia ja kohdan. 


Nyt meillä on iloinen ja innokas ompelijanalku kotona ja heti toteutettiinkin toinen käsinukke lepakon kaveriksi - kärpänen.


Kärpänen. Ensin pitää tehdä suunnitelma käsinukesta - sitten materiaalien etsintä.Käsinuken pohjana käytetään aikuisen sukkaa. Silmiksi voi ommella napit tai askartelupallot tai vaikka huopapalat. Eskarissa lepakon siivet oli tehty huovasta ja niihin oli ommeltu kaitaleen väliin ohutta rautalankaa pitämään siivet muodossaan. Kärpäsen siipiin löydettiin kuplamuovia.Kuplamuovin ompelu oli vähän haasteellista - muovi repeää, jos liian läheltä ompelee. Lopputuloksesta tuli oikein kärpäsmäinen.

Niin lepakko ja kärpänen ystävystyivät heti ja lähtivät ulos leikkimään.

💛
🍀


Kuvattiin pojan kanssa video lepakon lennosta:
Käsinuket ovat hyvä sadepäivän touhu kesälomalle - tai välipuuha helteiden keskelle! Meidän tuleva koululainen suunnittelee jo leppäkerttua. 


Lue myös:

  

Jos haluat tietää milloin uusi postaus on luettavissa blogissani, seuraa MunTaipale -facebooksivua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)