12.5.2018

Peruspaidoista coolimpia - halo kaavat


Tein pari trikoopaitaa 10-vuotiaalle pojalle hänen itsensä valitsemista kankaista. Toista kangasta olisi ollut liian vähän koko paitaan ja toinen puolestaan oli liian värikäs koko vaatteeseen. Tällaiset ompelutyöt ovat lemppareitani - luovuutta saa käyttää ja ideoida perusvaatteeseen jujua!Paidat takaa


Pingviinipaitaan tein taakse kolmion kuviokankaasta halkomalla takakappaleen kolmeen osaan. 
Yhdistä ensin pienempi yksivärinen kangaskappale kiinni kolmioon (kuvassa pinkki nro 1) ja sitten pitkä sivu (turkoosi nro 2). Silitä ja höyrytä saumat ja tikkaa ne - itse käytin kaksoisneulaa.
Nyt takakappale on valmis ja paita voidaan ommella normaalisti yhdistämällä olkasaumat, hihat, sivusaumat ja resorit pääntielle ja hihoihin. Pääntienompelusta voit lukea tästä postauksesta.🐧


Toiseen paitaan leikkelin kaavoja kankaan riittävyyden mukaan - tuloksena ehyt etukappale, takana viisto yläosa yksiväristä kangasta ja hihoissa viistot leikkaukset.


Takakappale

Hihat, viistoon leikatut osat peilikuvina

🐯


Kaavoja leikkaamalla pienempiin osiin, saa paitsi hienoja uniikkeja paitoja myös pienemmät kangaspalat käyttöön. Samanlaisia vaatteita ei varmasti kävele vastaan!

🐧 🐯 🐾


🐾Viime syksynä ompelin pojalleni ja isälleni peura-kankaasta paidat. Molempia kankaita oli juuri sopivasti, kun pojan paidan toiseen hihaan teki jatkopalan yksivärisestä. Takakappaleille riitti aplikaatiokuvat.
🌱Vuosi sitten ompelin pojalleni t-paidan yhdistäen kahta kangasta. Takakappale on kokonaan autokangasta, hihat pojan itse Karnaluksista valitsemaa kuvakangasta. Etukappaleen leikkasin vinottain kahtia yhdistäen molempia kankaita ja väliin ompelin teremäisen kaitaleen kaksinkertaista vihreää trikoota.
Hihoihin ompelin koristetampit käyttäen pojan valitsemat napit. Paitaa on paljon käytetty ja nyt se alkaa jäämään pieneksi - ehkä vielä tämän kesän pysyy käytössä. Ihana kesäsää pisti meidät nappaamaan pari uutta kuvaa:
😎


Oletko sinä tehnyt kaavamuokkauksia kankaan riittävyyden takia? Tai ihan vain koska se on hauskaa ja saa uutta ilmettä vaatteeseen?


Lue myös:

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)