19.6.2018

Tyttären toive ommeltu: pikkuorava Brittany

Pian 8-vuotiaalla tyttärelläni on aina ollut jokin suosikkihahmo, jota on fanittanut ihan täysillä. Nykyinen suosikki on nyt niin kova, että roskiin oli jo lentämässä edelliset suosikit: Hevisauruspehmot, Angry Birds -lelut ja My little ponyt. Tokaluokkalainen keskittyy nyt fanittamaan Pikkuoravia! Alvin ja pikkuoravat voi olla tutumpi kuin tuo tyttötrio, jossa päähahmo on pinkkiin pukeutuva Brittany. Kotona raikaa aamusta iltaan Pikkuoravien coverit kuten Boom kah, Levikset repee, Waka waka jne. Biisit ja muuvit on hyvin hallussa ja äiti sai hommaksi tehdä Brittanyn asun.
ūüéÄ

Tytär valitsi sopivat kankaat ja muistutti tärkeistä yksityiskohdista, kuten lyhyen takin sivurusetista ja pitkistä hihoista. Hame on tehty Kangaskapinan Talviperhonen-mekkokaavan alaosasta ja lisätty trikookaitale vyötärölle, jonka sisällä kuminauha. Helmat on huoliteltu vain saumuriompeleella venyttäen kangasta, jotta helma aaltoilisi enemmän.
Hameen ylä- ja alahelmoissa on kahta eri pinkin sävyistä kangasta, jotta sain kankaat riittämään. Toisella puolella kankaat ovat peilikuvana.
Oravanhäntänä toimii talvitakkini irtokarvareunus!


ūüéÄ

Kaikki ty√∂vaiheet on tehty mahdollisimman helposti ja nopeasti, koska tarve oli saada asu HETI-NYT.. Tulinkin tehneeksi itselleni uusia ratkaisuja nopeaan viimeistelyyn. Hameen helmat on siis viimeistelty vain saumuriompeleella. Hihattoman paidan p√§√§ntien viimeistelin samalla trikookankaalla kuin paita. Hihansuut ompelin saumurilla meganopeasti niin, ett√§ k√§√§nsin noin 1cm reunaa nurjalle ja ompelin saumurilla reunasta varoen ettei leikkuri leikkaa kangasta. N√§in hihansuista j√§i pehme√§t ja joustavat. J√§lkik√§teen tein havainnekuvat:
Saumuriommel on joustava ja napakka - siksi ihan toimiva viimeistelyssä. Kankaan värisellä langalla ommeltuna lopputulos on mielestäni ihan välttävä joihinkin arkivaatteisiin tai rooliasuihin. Kun kangas on taitettuna nurjalle, trikoo ei lähde käytössä ja pesuissa rispaantumaan eikä näytä niin huolittelemattomalta.
ūüéĶ

Lyhyt takki on tehty peruspaitakaava pohjalla vapaasti saksien kietaisumalliseksi takiksi. Onneksi tytär pysyi lähellä kaikissa työvaiheissa, niin saatiin mallailtua ja leikattua kappaleita oikean kokoisiksi. Koska solmimisrusetti piti olla sivussa, leikkasin toista nauhaa lyhyemmäksi ja ompelin sen toisen jatkoksi.Takin kaikki reunat on ommeltu samoin kuin hihattoman paidan hihansuut eli saumurilla kääntäen reunan nurjalle. Etenkin tässä takissa tuo tapa nopeutti työtä todella paljon. Käänteitä ei tarvinnut etukäteen edes silittää tai nuppineulata vaan kääntää samalla ommellessa.


Homma on menestys, kun lapsi on haltioissaan Oikeasta puvusta ja se olisi päällä vaikka joka päivä.ūüéĶ

Oletko sinä saanut/joutunut ompelemaan lasten suosikkihahmon vaatteita, rooliasuja, pehmoleluja tms?

Lue myös:
  

Jos haluat tietää, milloin uusi postaus on luettavissa blogissani, seuraa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)