28.1.2019

Ompele korvat suojaava pipo ❄

Tammikuun pakkaset ovat täällä! Päätin kaivaa kangasvarastoistani polarfleecet ja ommella lapsille lämpimät pipot. Päätin kokeilla aavistuksen muotoiltumpaa alareunaa korvia suojaamaan. Joskus aiemminkin olen näin tehnyt, mutta pipon "korvaulokkeet" jäävät helposti lörpöttämään eivätkä siten suojaakaan. Nyt keksin, tehdä pienet muotolaskokset noiden korvalappujen kohdalle. Pipoja testattiin heti ja toimii ainakin paremmin kuin edelliset pipot.Muotoilin pipon alareunaa tekemällä erillisen lisäosan kaavaan, niin että korvien kohdalle tulee noin 3cm enemmän kangasta. Korvien kohta on vähän lähempänä takaosaa, joten piirrä ja leikkaa niin, että korvaosa on lähempänä saumaa kuin taitetta! Itse tein ensimmäisen pipon juuri toisinpäin ja nyt pipon takasauma on edessä.. No, se olikin harjoituskappale.

Leikkaa ko. kappaleita kaksi eli päälli- ja vuorikappale. Tässä vaiheessa voi valita tekeekö pipon eri kankaista - kevyempiin pipoihin olen laittanut päälliosaan trikookankaan.


Ompele  molemmista kappaleista korvakohtien muotolaskokset. Sitten laita kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele alasauma.

Taita nyt työ niin, että saat ommeltua pipon päällisauman yhtenäisesti oikeat puolet vastakkain. Sitten ompele toinen päälakilaskos ja käännä työ oikein päin. Ompele vuorikappaleen päälakilaskos saumurilla tai käsin. Päättele työ ja taita vuori pipon sisälle - VALMIS! ❆


Kukallinen pipo on harjoituskappale, jossa kaksinkertaisen fleecekankaan lisäksi joustocollege-päällinen. Pipo oli saumurille aika tuhti ommeltava, mutta lopputulos on todella lämmin. Harmi vain takasauma tuli eteen..


Lumi- ja pakkastestissä pipot pärjäsivät hyvin ja pysyivät päässä. Seuraavaksi ompelen tuubihuiveistakin lämpimämmät versiot tällä muotoillun tuubihuivin ompeluohjeella.

Päivitys 29.1.2019

Otimme eilen illalla miehen kanssa lasten uudet pipot koekäyttöön lumityöhommiin. Ne olivat aivan älyttömän hyvät! Tiukka istuvuus oli hyvä ja suojaa näin vielä paremmin korvat, pipo pysyi heiluessakin hyvin päässä eikä tullut kylmä. Päätin, että nämä pipot on paremmat meille aikuisille ja lapsille teen uudet vähän pienemmät. 

Nyt on jo pojalla uusi pipo, joka istuu vielä paremmin päähän ja korville 💗

Päivitys 30.1.2019

Lukijalta tuli toive saada ko. kaava. Tein parhaani ja tässä on tulostettavana koon 54 pipokaava. Madalsin tähän vähän pipoa, mutta jos haluat ihan päänmyötäisen, voit joutua madaltamaan lisää (taita kaavasta pois tarvittavat sentit taittamalla/leikkaamalla leveyssuunnassa). Muista, että pipon on hyvä olla napakka - tällä kaavalla saat sopivan tiukan päänympärykselle 56cm (toki riippuen kankaan joustosta).

Tulosta kaava A4 kokoisena ilman marginaaleja (borderless printing). Voit joutua ensin tallentamaan kuvan koneellesi. Kaava tulostettavissa myös MunTaipale-facebooksivulla! Tarkista, että pikkuruudun koko on 4 x 4cm tulosteessa. Lisää saumanvara vain takasaumaan eli kaavassa vasemmalle. 💙


Lue myös:
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)