10.4.2019

Nukkaantuneesta paidasta kaavat uuteen 👕

Minulla on kivanmallinen, rento, mukava lyhythihainen viskoosipaita, jota olen pitänyt paljon. Se on ihana, väljä kesäpaita ja rento salilla tai jumpissa, kun ei halua laittaa tiukkaa paitaa. Nyt se on kuitenkin jo niin nukkaantunut ettei enää huvita käyttää. Koska paidan malli on niin hyvä ja yksinkertainen, päätin purkaa sivut ja ottaa ne kaavaksi uuteen.

Minulla on kaapissa muutama viskoosikangas, joten nyt on hyvä hetki kokeilla hyvää kaavaa viskooseille, koska pian kangaskauppaani FabriKingiin saapuu kangaskuorma, jossa paria viskoosikangastakin 💕


Paita on todella yksinkertainen - vain etu- ja takakappale. Pieni hiha muodostuu samoista kappaleista. Valmista paitaa ei välttämättä olisi tarvinnut edes purkaa - pelkkä asettelu uudelle kankaalle olisi voinut onnistua, mutta halusin juuri samat mitat kuin vanhassa paidassa, niin näin vähän enemmän vaivaa. Ja koska ei ollut tarvetta säästää/käyttää vanhaa paitaa uudestaan, niin purkaminen oli tässä tapauksessa ihan hyvä.


Purin paidan sivujen käänteet ja hihojen käänteet, mutta en helmaa enkä pääntietä. Helmaan lisäsin vain saumanvarat uutta kangasta leikatessa ja pääntien leikkasin ilman saumanvaroja.



Asettelin kappaleet kaksinkerroin taitettuna uudelle kankaalle taitteelle. 


Takakappale on takaa pyöristetty ja pidempi kuin etukappale.


💜

Ompelin olkasaumat ja sivut yhteen saumurilla.


Sitten ompelin ompelukoneella kaksoisneulalla hihojen ja helman käänteet. Pääntiehen ompelin resorikaistaleen ensin saumurilla kiinni oikeat puolet vastakkain kevyesti resoria venyttäen. Sitten käänsin resorikaitaleen nurjalle ja ompelin oikealta puolelta kaksoisneulalla niin, että resoria jää muutama milli näkyviin.





Lopuksi leikkasin pääntieltä ylimääräisen resorikaitaleen läheltä kaksoisneulaommelta. Tässä vaiheessa on syytä olla kärsivällisyyttä ja tarkkuutta! Minulla ei viime senteillä ollut ja haukkasin saksilla vekin paitakankaaseen.. En jaksanut edes neulaa vaihtaa vaan laitoin taakse vekin kohdalle palan resoria ja ompelin muutaman kerran edes-takaisin kaksoisneulalla. Onneksi vekki on takana ja kangas armelias kuvioillaan.





💪



Hyvä tuli ja kaava jatkoon 😉
Tässä muuten kuva FabriKing verkkokauppaan tulevasta viskoosikankaasta (paremmat kuvat tulee sitten verkkokauppaan). Valkoisella pohjalla on harmaata ja kullanhohtoista glitterpainatusta, neliöpaino 240g. Toinen viskoosikangas on musta, jonka pinnassa viivamaista tekstuuria. Kaikkea ihanaa on tulossa - ota jo seurantaan facebookissa ja instassa!




Oletko sinä ommellut vaatteita valmisvaatteiden pohjalta?
🌞
Millaisia kesävaatteita aiot ommella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)