12.9.2018

Ompele muotoiltu tuubihuivi

Tyttäreni uudet tuubihuivi ja pipo jäivät viime kyläilyllä ukin luokse, joten tarvittiin ensihätään uusi setti. Edellisessä postauksessa näytin, kuinka ommellaan suorakaiteen muotoinen tuubihuiviNyt tein alareunasta muotoillun tuubihuivin, joka suojaa paremmin kaulan alaosaa. Muotoiltu tuubihuivi suojaa hyvin kaulaa.
- Lisäksi sitä voi käyttää paidan alla peittämässä dekolteen alueen.

Alareunasta muotoiltu tuubihuivi leikataan samalla tavalla kuin pitkulainen - taite sekä sivu- että pituussuunnassa. Leikkaa alareuna kevyesti vinoon, niin että taite on pidemmällä sivulla (se, joka jää eteen).

MITEN VALITSEN OIKEAN KOON: 
Itse olen ottanut leveyden sopivasta pipokaavasta ja pituus mututuntumalla reilu 20cm taitteella. Suosittelen laittamaan mitat ylös ennen ompelua. Uusien tuubihuivien tekoa on sitten helpompi säätää isommaksi tai pienemmäksi 👌Ompele alareuna oikeat puolet vastakkain - muista jättää alusta jo lopusta muutama sentti ompelematta kääntöaukkoa varten!


Silitä ja höyrytä saumat aina ompelun jälkeen! Ompele pystysauma oikeat puolet vastakkain. Käännä työ oikeinpäin ja ompele kääntöaukko kiinni ompelukoneella tai käsin. VALMIS 👍

Tässä vielä ohjevideo, joka oli edellisessäkin postauksessa:

🍀

Pinky pie -paidan olen tehnyt aiemmin - tytär valitsi pipoonkin ko. My little pony -hahmon.


🍂

Kummasta tuubihuivimallista sinä tykkäät enemmän - suora vai muotoiltu malli?

Liity mielellään blogini lukijaksi oikeasta sivupalkista "Lukijat - Lue", tule myös mukaaMunTaipale-facebooksivulle keskustelemaan 😘
Poika valitsi omaan tuubihuiviinsa samaa Star Wars -kangasta kuin paitaansakin. Tämä on nyt aika kova juttu - onneksi ko. kankaita on tullut hommattua enemmänkin 🚀

Lue myös:
 

6 kommenttia:

 1. Paljon kiitoksia ohjeesta! Olen käyttänyt vain kaulaliinoja, mutta muotoiltu tuubihuivi voisi olla kyllä hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi kätevä käytössä - paitsi jos on joku hieno juhlakampaus :/ Olen nyt koittanut katsoa villapaitojamme sillä silmällä, että mistä joutaisi tehdä muhkean tuubihuivin.

   Poista
 2. Hyvä idea tehdä tuollainen muotoiltu ja hyvä ohje :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli sellainen ahaa-elämys itselleni, että muotoilusta huolimatta ompelujärjestys ja saumat on ihan samat 😊

   Poista
 3. Näppärä idea ja varsinkin lapselle käyttökelpoinen, kun ei tarvitse solmia tai sitoa:) Itse tykkään lenkillä käyttää juuri tämmöisiä huiveja, joten kiitti vinkistä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Minullakin on kaikenlaisia huiveja, mutta eniten käytän näitä tuubeja.

   Poista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)