7.9.2018

Ompele tuubihuivi - katso ohjevideo!

Sain lukijalta toiveen: ompeluohje tuubihuiviin. Loistava toive ja minä tykkäänkin tuubihuiveja tehdä! Aluksi voi mennä saumat sekaisin ja tuubista uhkaa tulla jotain ihan muuta, mutta älä huoli - kun muutaman tekee, homma luonnistuu nopeasti ja helposti.Mittaa ja leikkaa haluamasi kokoinen kangas kaksinkertaisena. Jos haluat tiukahkon tuubihuivin, kuten minulla kuvassa, voit ottaa leveysmitan pipokaavastasi. Minulla pipokoko on 56, jonka leveys kaavassa on 26cm (+saumanvara). Pituuden voit mitata tai arvioida - minulla tässä 66cm (+saumanvarat) eli kaksinkertaisena n. 31,5cm.
Tuubihuivin teossa tärkeää on ompelujärjestys, joten mieti aina tarkkaan, oletko nyt varmasti ompelemassa oikeaa saumaa. Aloita ompelu alasaumasta, joka siis jää kaulalla alaspäin eli minkä pujotat ensimmäisenä pään läpi. Jätä alkuun ja loppuun muutama sentti ompelematta - siitä tulee kääntöaukko ja lisäksi saat helpommin ommeltua seuraavan sauman eli huivin pystysauman.

Katso ohjevideo alta (kesto 3:29):
- Viimeisenä ompele siis kääntöaukko kiinni ompelukoneen suoraompeleella tai käsin. Tuubihuivin voi myös nostaa pannaksi päähän taittamalla sen sopivaksi. Omani on vähän liian pitkä, mutta toimii silti. Tämä on kätevä, jos vaikka lenkillä haluaa pitää hiukset ponnarilla eikä pipo oikein pysy sen päällä hyvin!


Kangas: Kuosiverstas Pirunpelto luomujoustocollege, vihreämusta

📷


Tyttärelle tein tuubihuivi + pipo -setin. Pipon ompelusta voit lukea tästä linkistä. Pipon koko on 54, tuubihuivin leveys on pipokaavan mukainen ja pituus kaksinkertaisena 28cm.
Tuubihuivi on helppo ommella, 
kun ompelujärjestys on hallussa. 
- Kokeile ja tee samantien muutama joululahjaksi,
niin ompelujärjestys alkaa hahmottumaan helposti 😎
Värikästä syksyä ja ompelun iloa!

🍎🍏🍂🍃
Oliko tästä ohjeesta apua tuubihuivin ompeluun? Jäikö joku kohta epäselväksi? 
Voit kysyä neuvoa myös facebooksivulla MunTaipale 👍


Lue myös:
 

6 kommenttia:

 1. Selkeät ohjeet, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä ohjeesta. Tänään ompelin pitkän tuubihuivin kahdesta villahuivista.

  Huivi lämmittää ihanasti, kun tein siitä niin pitkän, että voin pyöräyttää kaksi kertaa kaulan ympäri.


  Terveisin Pajulintu (joka toivoi ohjetta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla 💚 Sinun huivista tuli varmasti ihanan lämmin ja pehmoinen - minunkin pitäisi kylmemmille keleille pian tehdä tuollainen lämmittävämpi. Ps. Jos haluat ladata kuvan huivistasi vinkiksi muille - MunTaipale facebooksivulla on kuva-albumi Lukijoiden käsityöt (https://www.facebook.com/pg/muntaipale/photos/?tab=album&album_id=1928112583893987)

   Poista
 3. Hei. En voi laittaa kuvaa huivistani facebooksivullesi, koska en ole liittynyt facebookiin. Olen erittäin epätekninen ihminen. Sen vuoksi ymmärrän vain helppoja ohjeitakin.

  Nyt toivoisin sinua suunnittelemaan tossut, jotka voi ommella ompelukoneella. Minulle on kertynyt vanhoja villapaitoja, jotka voisin huovuttaa tossujen ompelemista varten. Esim. koko lapsille ja aikuisille.


  Terveisin Pajulintu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän :)

   Tossuja en olekaan ommellut vielä, mutta otan haasteen vastaan. Itse asiassa juuri ajattelinkin, että minun pitäisi ostaa itselleni tossut - miksipä en tosiaan koittaisi ommella niitä itse!? Kiitos taas sinulle hyvästä juttuaiheesta - paneudun siihen, kun työhuoneeni remontti on valmis :)

   Poista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)