Esittely

👶 1980
💑 2010
👧 2010
👦 2011
🏡 Vantaa

Joskus parikymppisenä, kun itse en ommellut tai tehnyt muitakaan käsitöitä, muistan seuranneeni äitini käsityöharrastuksia ajatellen: Toivottavasti minäkin löydän tuollaisen intohimon johonkin käsityöharrastukseen, kun siihen on aikaa. Se oli todellakin toivomisen arvoinen toive!Rakastan kankaita niin, että sen kyllä huomaa.. Pursuavia kangashyllyjä ja -kaappeja katsoessa heikompi voisi järkyttyä, mutta Tosiharrastaja tietää, että se on ihan normaalia. Inspiraatio vaatii materiaalia, josta ammentaa ne kaikki mahtavat ideat. (Ja ehkä vähän myös tekosyy ostaa lisää..)

Ompelen lähes yksinomaan joustavista kankaista. Ompelukoneena minulla on Pfaff Ambition 1.0 ja saumurina Brother Lock-II 760DE - ihan huippukavereita molemmat! Toistaiseksi perhe on hyvin ottanut vastaan itsetehdyt vaatteet, tosin poika alkaa jo olla aika tarkka, mitä eskariin voi laittaa.. Ihanaa on se, että lapset tykkäävät itse valita kankaita vaatteisiinsa.Minulla on jo aika vakiintunut inspiksen nostattaja - kangaspalat! Jos en ole ihan varma, mitä alkaisin tekemään, mutta jotakin pitää saada ommeltua, pengon kangaspalojani eli niitä, joita on jäänyt jostakin projektista yli tms. Kangaspalaa käännellessä ja pohtiessa miten ja mitä siitä saisi tehtyä, ideat alkavat löytymään, samoin siihen sopivia muita kankaita. Se on yksi ihanimmista ompeluun liittyvistä vaiheista.

Blogin profiilikuvassa minulla on suojalasit päässä. Kuva ei ole vitsi vaan nykyään ompelen AINA suojalasit päässä. Suosittelen sitä kaikille! Minullakin on muutaman kerran neuloja katkeillut tai vääntynyt - ikinä ei onneksi ole sattunut mitään. Joillakin on mennyt neula sormesta läpi ja joillakin neulanpalanen lentänyt otsaan tai lähelle silmää.Onnistumisenilo ja omien taitojen kehittyminen on se hyvä fiilis, jonka tästä harrastuksesta saa. Iloa tuottaa myös hyvien ideoiden keksiminen ja tietysti uudet käyttökelpoiset vaatteet - joita niitäkään ei voi olla liikaa!2 kommenttia:

  1. Hei! Minulla on tuo sama saumuri ja kuumeisesti olen yrittänyt löyttää käyttöohjetta siihen. Ajattelinkin siis kysäistä, jos sinulla sattuisi olemaan tietoa, mistä sellaisen mahtaisi kyseiseen vempeleeseen saada?:)

    VastaaPoista
  2. Hei, valitettavasti en osaa tuossa asiassa auttaa. Googlaamalla voisi ehkä löytää mistä saa tilattua, ostettua. Tai ehkä jonkun ompelukoneita myyvän liikkeen kautta?

    VastaaPoista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)