15.11.2018

Loistava DIY-heijastinpaketti käsityöbloggaajilta ⭐

Marraskuu on pimeä vuodenaika - lämpöä haetaan takkatulesta, kynttilöistä ja jouluun valmistautumisesta. Ensimmäiset glögit maistuvat ihanalta ulkoilun jälkeen. Päivien harmaudessa, aamujen ja aikaisten iltojen pimetessä on tärkeää muistaa heijastimet!


muntaipale


Kuten Liikenneturvakin muistuttaa oikeiden CE-hyväksyttyjen ja EN-merkinnöin varustettujen heijastimien käyttö on tärkeintä. Itsetehdyt heijastavat koristeet tuovat kuitenkin lisänäkyvyyttä.

"Jos itse askartelee heijastavista materiaaleista, kankaista, langoista tms. heijastavia asusteita, kannattaa muistaa, ettei niissä heijastavuus välttämättä ole asianmukaisen heijastimen luokkaa. Itsetehdyt heijastavat koristeet täydentävät pimeän ajan lookia, mutta niiden rinnalla kannattaa käyttää varsinaista heijastinta. Näin varmistat, että näyt riittävän pitkälle." 
- Liikenneturva (katso täältä ohjeet heijastimien käyttöön!)


HUOM:
itsetehtyjä koristeita ei saa mainostaa heijastimina
vaan esim. heijastavana asusteena.
(Otsikossa käytän heijastin-sanaa, jotta hakukoneet löytävät sen.)



muntaipale



Pyysin käsityöbloggaajakollegoita laittamaan omat ideansa
jakoon ja niitä tulikin paljon 💛
Alla siis ideoita ja ohjeita minulta sekä muilta bloggaajilta linkkeineen:




Punatukka & kaksi karhua: DIY heijastinliivi lapselle
Minusta tässä Punatukka & kaksi karhua -blogin ohjeessa on kiva idea käyttää lämmittävää kangasta liivissä. Samalla ohjeella tekee heijastavan liivin myös aikuiselle. 


Kototeko: Loista tyylillä
Kototeko on keksinyt loistavan idean laukkuun sisäänrakennetusta heijastinominaisuudesta! Lopputulos on tyylikäs ja kuin vahingossa tai yllätyksenä heijastava ⭐ Tässä hyvä idea sovellettavaksi moneen muuhunkin asusteeseen tai vaatteeseen.


Hääräämö: Kelkkahaalarin korjaus heijastinnauhalla
Hääräämön hyvä korjausompeluidea heijastavaa kangasta käyttämällä!


muntaipale
Erilaisista projekteista jääneet silitettävän heijastinkankaat jämäpalat olen säästänyt ja silittänyt lasten pipoihin ⭐



Kangaskorjaamolla: Ulkoiluhousut ja vinkit vuorin ompeluun
Kannattaa tosiaan jo vaatteidentekovaiheessa miettiä, mihin voi ja kannattaa heijastimia ommella - helpompaa kuin valmiiseen vaatteeseen, eikä tarvitse ommella mahdolliseen vuorikankaaseen kiinni. Kangaskorjaamon postauksessa myös hyvät vinkit vuorikankaan valintaan ja ompeluun!



Punatukka & kaksi karhua: DIY käsivarsiheijastin pitsistä
Heijastavat käsivarsiasusteet ovat minun lemppareitani kävelylenkeillä - ne eivät tartu mihinkään tai heilu edestakaisin vaan pysyvät napakasti käsivarressa juostessakin. Punatukka & kaksi karhua -blogista kannattaa katsoa ompeluohjeet!



muntaipale
Itse olen tehnyt käsivarteen heijastavia nauhoja tukevasta heijastinnauhasta, jonka päälle olen ommellut pitsinauhaa ja kuminauhana on joustokanttinauhaa (tai tavallista kuminauhaa).



Leena H. Design: Heijastavat heilumaan
Leena H. Design Kaupan takahuoneessa -blogissa on kauniita heijastavia koruideoita. Kaupasta pääsee myös ostamaan niitä.


muntaipale
Tässä askartelemani heijastava avaimenperä/koriste. Joskus kaupasta sai mainosavaimenperän, josta sain leikattua mainostarraa pois ja liimattua tilalle heijastavaa kangasta.



Hääräämö: Heijastinta virvittäin ommellen pyörän koriin
Kertakaikkisen loistava idea! Jos omistat pyöräkorin, niin tästä ihan huippuidea korin tunaamiseen astetta loistavammaksi - mielikuvitus vain rajan millaisen kuvion saat aikaiseksi 


Lumisiivet: Pieniä yllätyksiä
Lumisiivet -blogissa on söpöjä tuohitähtimallilla tehtyjä koristeita. Näistä hehkuu sellainen perinteikkyys ja tyylikkyys. Näissä näkyy myös käsillätekemisen taito 💗


Punatukka & kaksi karhua: Joulumuistamisia
Punatukka & kaksi karhua -blogista löytyy myös siivenmuotoisiksi leikattuja heijastavia koristeita. 

Minäkin olen tehnyt heijastavia siipiä (alla), joihin käytin hopeanvärisiä siipikoristeita ja silitin varovasti kiinni ohutta heijastinkalvoa. Siipien urat tulivat silittäessä näkyviin heijastavan kankaan alta. Avainlenkkiin laitoin vielä "timanttikoristeita".




Lumisiivet: Heijastin
Pieni, sievä heijastava "kunniamerkki" on helppo toteuttaa laittamalla pitsikukan tilalle vaikka nappi.


Madam B.C.: 10 ideaa DIY heijastimet
Madam B.C. -blogissa on hyvä 10 idean diy-paketti heijastaviin koristeisiin. Bongaa omat lemppari-ideasi!


muntaipale
Nämä hatut ja kuvat taitavat olla vuoden 2012 lopusta - nämä hatut olivat ensimmäisiä ompeluksiani ompeluharrastukseni alussa. Innostuin silloin kovasti, kun sain jostain käsiini heijastavaa nauhaa ja siitä se idea sitten lähti ⭐


muntaipale
Nämä oravat on tehty jäljentämällä kuvio piparimuotista. Pyöreät taustat ovat paksua farkkua ja välissä ohuet vaahtomuovinpalat (tms.) tukevoittamassa.


muntaipale
Heijastavat tähdet olen tehnyt valmiisiin hupamuotoihin, joihin olen silittänyt heijastikankaasta leikatut tähdet. Näitä "KORSO"-tähtiä tein oman paikkakuntani tuttaville 😎 Nimi on siis aplikoitu ompelukoneella.





Lue myös:



6 kommenttia:

  1. Olipas ihania ideoita roppakaupalla. Näistä löytää takuulla sopivan idean vaikka lahjaksi. Kiva, kun teit koosteen nyt niin ajankohtaisesta aiheesta, kun marraskuu vaan synkkenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati 💗 Todella kivoja ideoita kyllä - ja heijastimiahan ei voi koskaan olla liikaa, joten eikun DIY 😎

      Poista
  2. Tosi hyviä ideoita! Kiitos Hääräämön linkittämisestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! Ihan mahtavaa! Kiitos itsellesi ideoista - polkupyöränkori-ideasi on kyllä megaloistava ⭐

      Poista
  3. Kiitos, olipa kiva postaus ja hyödyllisiä ideoita! Kylläpä olisi hyvä, jos kaikki käyttäisivät heijastinta! Jaan tämän vielä Kiepauksen fb:n :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lea ja kiitos jakamisesta - ja hyvä, löytyi minulle uusi seurattava sivu :) Huh, kyllä etenkin autoa ajaessa huomaa miten tärkeitä heijastimet ovat/olisivat.. Meillä on eteisessä lipasto, jonka ylälaatikossa on kasa erilaisia heijastimia - siitä on hyvä jokaisen uloslähtijän napata muutama ja laittaa sisälle tullessa takaisin.

      Poista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)