10.6.2019

Terveiset Ommel 2019 -festareilta

Espoon Suurpellossa järjestettävä Ommel -festivaali oli viime viikonloppuna. Viime vuonna ensikertaa järjestetty tapahtuma keräsi nyt yli 4000 ompelun ystävää paikalle. Minä pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan tähän ompelijan unelmatapahtumaan lauantaina ja tyttäreni lähti innokkaana mukaan.



"Ommel 2019 on yhteisöllinen ompelufestivaali kaikille aloittelevista ompeluharrastajista alan ammattilaisiin. Tapahtumassa yhdistyvät kangas- ja ompelutarvikemarkkinat, viikonlopun mittaiset ompelulanit sekä monipuolinen ompeluun liittyvä koulutus, kuten kurssit, luennot ja työpajat."



Yksi minkä ehdottomasti halusin nähdä, oli ompelijoiden muotinäytös. Oli todella kiva nähdä, mitä ihmiset ovat itselleen, lapsilleen tai tuttavilleen ommelleet. Kaikki oli kyllä mielettömän upeita - tässä osa muotinäytöksen malleista vaatteineen - osalla myös omatekemät kengät!




Eija-Riitta on ommellut Kuosiverstaan Kurjenpolvi-kankaasta hameen ja paidan sekä tehnyt itse lilat nahkakengät.

With my hands - Dream -blogin Katja ompeli mustan haalariasun ja on itse tehnyt kauniit punaiset nahkaballerinat.

Jenni on ommellut tyylikkään urheiluvaatesetin.




VillaNanna -blogin Melissalla kaikki vaatteet kenkiä myöten on tuunattu - paita koostuu useammasta Kierrätyskeskuksesta löytyneestä vaatteesta.

💖

Aivan ihania mekkoja:





💛


Tässä perheessä molemmat vanhemmat ompelevat. 

Aivan ihania ja oivaltavia vaatteita kaikilla. Muutenkin tapahtumassa oli ihanaa, kun varmaan kaikilla oli itsetehtyä päällä.



💙


Ommel ry järjesti aiemmin keväällä kuosisuunnittelukilpailun. Kilpailun voitti Erja Tapani. Space Moth -kuosi kiinnitti tuomariston huomion erilaisuudellaan. Hieno kyllä ja sellainen kuosi, joka sopii oikeastaan kaikille - hyvä Erja!


Ompele eläinkuvio -työpajassa pääsi kokeilemaan liimaharsoaplikaatioita. 
Järjestäjä: Espoon kilta, joka kuuluu valtakunnalliseen Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:hyn.


Varasimme tapahtumaan aikaa melkein 5 tuntia, mutta enemmänkin olisi voinut varata.. Aika kului nopeasti tuttuja tavatessa, ihastellessa näyttelytöitä tilkkutöistä historiallisiin mekkoihin, tutkimassa pajojen antia ja uusia työvälineitä.


Ammattiopisto Tavastian työpajoissa tehtiin mm. nahkakukkaroita.


Joka puolella vallitsi innostunut, lämmin tunnelma. Käsityöharrastus, yhteinen intohimo käsillä tekemiseen, kankaisiin, väreihin, ideointiin ja luomiseen yhdistää. Kaikki tuntui tekevän hyviä löytöjä ja hankintoja keskustelun ja tekemisen lomassa. 



Ompelulaneilla vallitsi iloinen ja rauhallinen tekemisen meininki. 💗





Odotin innolla, että tapaan tuttuja, joita en ole koskaan kasvotusti tavannut, vaikka olemme paljon viestitelleet. Kuosiverstaan Elinalla ja Tarkkatikin Susanilla oli molemmilla ihanan värikkäät myyntipisteet. Molemmat ovat hurjan ihania naisia.






Tyttäreni oli lasten käsityökerhossa pari tuntia ompelemassa huovasta herkkuja. Kurssia veti taitava Sormustin-blogin Anni. Postauksen lopussa on kuvat siellä syntyneistä herkuista 😋 



Lasten kurssin aikana pääsin yksin kiertämään festarialuetta. Kävin Stadin ammatti- ja aikuisopiston sekä SM Fimac Oy:n järjestämässä työpajassa ompelemassa kestokassin teollisuussaumurilla ja -ompelukoneella. Todella hyvä kokeilu eikä yhtään niin pelottavat koneet kuin olin ehkä luullut. Automaattinen päättely ja langankatkaisu olivat kyllä mahtavia ominaisuuksia!



Kassin ompelun jälkeen kävin Vinyylikukkasia-työpajassa tutustumassa kirjaston vinyylileikkuriin leikkaamalla ja prässäämällä kukkakuvioita. Ihan loistojuttu kyllä ja kuulemma silitysraudalla voi myös kiinnittää vinyylikuvioita. Jos mulla olisi jokin sopiva leikkuri, niin vinyylikuvioita löytyisi varmaan aika toooosi monesta vatteesta ja asusteesta. 😁




Yksi päivän kohokohta oli ompelubloggareiden tapaaminen. Ommel ry:n puheenjohtaja Jenni kierrätti meitä festarialueella ja kertoi taustoja tapahtuman takana. Huipputyyppejä kaikki, olen tosi iloinen, että tavattiin. 
Kiitos Jenni ja kaikki järjestäjät - Ommel oli supermega kiva ja inspiroiva tapahtuma - ihan paras!

Ihan huippujuttu oli muuten, että Kaupunkitapahtumat Espoo tarjosi kaikille Ommel -festareille tulijoille ilmaisen bussikuljetuksen Helsingin keskustasta ja takaisin. Meidän matkantekoa tämä helpotti oleellisesti.

Ensi vuonna toivon, että oma yritykseni pystyy Ommel-festareille osallistumaan. Joka tapauksessa - sinne menen ja tule säkin 👍💗

Kotimatkalla kera kurssilla valmistuneiden huopaherkkujen.


FabriKingillä alkaa muuten ensimmäinen alennuskampanja huomenna! 11.-30.6.2019 kaikki kankaat -30% ja ilmaiset postikulut yli 100€ tilauksiin 💎👌 https://fabriking.fi











Henkilön Seija Taipale (@muntaipale) jakama julkaisu


Tässä vielä yhteiskuvat meistä - edustettiin FabriKingin viskoositrikoosta ommelluissa paidoissa. Tyttären joustocollegehousuissa Mercury black -kuosi. Mulla oli mukana bambucollegesta ommeltu neuletakki, mutta täydellisen kesäsään takia se pysyi kassissa koko reissun.

Postaan pian kokemuksiani bambucollegesta - siellä myös kuvat tästä bambuneulostakista.







Kävitkö sinä Ommel 2019 -festareilla?

4 kommenttia:

  1. Mä koitin kovin juosta pakoon sitä joka mua haastatteli :D En päässyt pakoon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis onneksi et päässyt pakoon, oli kiva kuulla vähän taustaa vaatteiden takana :D Vaikka tiesinkin jo, mutta kaikki ehkä ei. Ihana olit - ja vaatteet!

      Poista
  2. Meinasinkin kysyä, että osallistutko ensi vuonna myyjänä. Olisi nimittäin kiva nähdä kankaat livenäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niin olisi tarkoitus :) Voit myös laittaa vaikka facebookin tai sähköpostin kautta (seija at fabriking.fi) viestiä - katsotaan onnistuuko jo aiemmin.

      Poista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)