21.5.2018

Pingviini-huppari helpoilla applikaatioilla

Ompelin puolisen vuotta sitten tyttärelleni My little pony -paidan applikoiden (eli päällikeommellen) ponin kuvan peruspaitaan. Kuvat ko. paidasta näet tämän postauksen lopusta. Nyt ompelin ystävän 10-vuotiaalle pojalle hupparin toivomallaan pingviini-aiheisella kuvalla. Hupparin kaava on Noshin Hide.

Aloitin työn piirtämällä pingviinin ja keksin, että pingu voisi laskea skeittilaudalla taskun "mäkeä" pitkin. 
Pingviinin musta osa on verkkarikangasta - juuri pngviinimäisen sileä, liukas ja hieman hohtava. Valkoinen osa on fleeceä.

Pingviinin lippiksen tein tukevammasta sisustuskangas-näytepalasta ja skeittilaudan sinisestä verkkarikankaasta, johon ompelin napit renkaiksi.

Lähes kaikki applikaatio-osat ompelin tiheällä siksakilla reunoista kiinni. Suurimpien osien kiinnityksen jälkeen ompelin hupparin hihat ja takakappaleen kiinni etukappaleeseen ja jätin ajatuksen muhimaan, kuinka teen silmät ym. 

Oma kangaskuosi 💜Taskun suusta pilkottaa muuten itse suunnittelemani kangaskuosi. Kangas on Spoonflowerilla teetettyä trikoota.🖤

Helman käänteeseen laitoin kuminauhan.Nokan ja räpylät ompelin suoralla tikillä, koska fleecekangas ei purkaannu. Sitten ompelin hupun, hihansuuresorit ja helman. Hupun vuoreksi laitoin liukaspintaista lycraa. Helman käänteeseen laitoin vähän helmaa tiukemman kuminauhan.


Silitin 3cm käänteen helmaan ja laitoin renkaaksi ommellun kuminauhan väliin, kun laitoin nuppineulat. Vielä ommellessa huomioin koko ajan, että kuminauha pysyy välissä eikä tikkaus osu siihen.


Nappisilmäiselle pingviinille ompelin käsin kulmalinjat.


🏁

En käyttänyt tässä projektissa tukikangasta, liimaharsoa tms. Itse asiassa kaikki käyttämäni materiaalit (verkkarikangas, fleece, sisustuskangas) ovat sen verran tukevia ja tarttumapinta "rosoista", että palat pysyvät suht hyvin paikoillaan. Ne eivät myöskään liian helposti veny kuten trikoo.


nurjapuoli

🏆


Sain jo kuvat käyttäjältä - wau!👍


Tässä lupaamani itsetehty My little pony paita, jonka ompelin siis reilu puoli vuotta sitten tyttärelleni. Kaikki osat on ommeltu suoralla tikillä ja ovat kestäneet hyvin konepesuissa ja käytössä. Pingviini-hupparinkin muuten konepesin valmiina testaten, että kaikki pysyy kiinni ja kankaat eivät kutisty tms.

Jos haluat saada ilmoituksen uusista postauksista blogissani, ilmaiskaavavinkeistä, ompeluaiheisista kilpailuista ja tarjoukista, ompeluvinkkejä muilta bloggaajilta sekä paljon muuta ompeluun ja kankaisiin liittyvää - 
tule seuraajaksi MunTaipale -facebooksivulle!


Lue myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)