22.12.2018

Keittiöpyyhkeitä, joulukortteja ja piparkakkuja

Jouluaattoon on enää 2 yötä. Jos sinulle käy samoin kuin minulle, että haluaisit vielä kovasti jotakin pientä tehdä paketteihin, niin katso kangasvarastosi läpi. Löytyykö jotakin, mikä sopisi keittiöpyyhkeisiin (esim. pellava-, puuvillapellava-, ohutta froteekangasta, kudottua puuvillaa tai vohvelikangasta) tai leivinliinoihin (peruspuuvillakangas sopii hyvin). Oma kankaani on pellavasekoitetta Eurokankaan palalaarista.


Paketista tulee jouluinen, kun leipoo mukaan
 pipareita tai muuta jouluherkkua.
Hyvä koko keittiöpyyhkeisiin on n. 50 x 60cm, mutta kangasta leikatessa kannattaa optimoida koot niin, ettei tulisi hukkapaloja. Pienet kaksinkertaiset käänteet on hyvä ommella ompelukoneella. Testasin myös saumurilla ompelua - jos sinulla on käytössä vain saumuri, tee kaksinkertainen käänne ja ompele se saumurilla niin ettei leikkuri osu kankaaseen.Kulmista kannattaa leikata pienet kolmiot pois (sekä ompelukoneella että saumurilla ommeltaessa), jotta käänteistä saa nurkissa nätimmät.
Ripustuslenkeiksi ompelin Eurokankaasta ostettua "itse tehty"-nauhaa. Piparit ovat Lidlin appelsiini-inkivääri -taikinasta tehtyjä ja lasten kanssa koristeltuja.


Piparipussin laitoin muovirasiaan (pesty jäätelörasia tms.) ja se yhdessä keittiöpyyhkeiden kanssa lahjapussukkaan.Ompeluohje helppoihin pussukoihin: Maailman helpoin pussukka? Pussukoihin on kätevä "kääriä" lahjat ja ne voi käyttää aina uudestaan. Valoverho- tai pitsikankaasta tulee käteviä kestohedelmäpusseja tai vaikka pesupusseja. Katso täältä inspiraatiota: Käytännölliset diy-joululahjat minibudjetilla.

💛

Joulukorttiaskarteluna teimme tyttären kanssa ikkunakortteja. Sisäsivulle liimasimme vihreästä kartongista leikatun kuusen. Kortin aukon peitimme sisäpuolelta kontaktimuovilla (- tarrapuoli siis kortin etupuolelle). Tarraan asettelimme värikkäitä paljetteja ja sitten liimasimme aukon kokoisen kontaktimuovinpalan siihen kiinni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)