17.12.2018

Käytännölliset DIY-joululahjat minibudjetilla


Olen jo ainakin pari vuotta v√§ltt√§nyt joulustressi√§ ja pyrkinyt antamaan lahjaksi vain k√§ytt√∂tuotteita, itsetehty√§ ja juuri saajalleen sopivaa. Niinh√§n sen ehk√§ aina pit√§isikin menn√§, mutta kaupat ovat pullollaan kaikenlaista joulukoristetta ja lahjaideaa, ett√§ helposti tuntee painetta tai halua "panostaa" enemm√§n. 

T√§ss√§ v√§h√§n vinkkej√§ k√§sity√∂ihmisille - materiaaleja kun yleens√§ ompelulaatikoista ja -kaapeista kyll√§ l√∂ytyy. 


Yleens√§ olen ommellut monta kestokauppakassia, mutta nyt en saanut niit√§ tehdyksi - toisaalta viel√§ ehtii! Tekeminen ei ole nimitt√§in kauhean ty√∂l√§s ja lopputuloksena on todella k√§tev√§, tilava kassi. 
Ohje kangaskasseihin:
Kangaskassi muovikassikaavalla

Täksi jouluksi ompelin ison kasan helppoja pussukoita, joihin "paketoin" lahjat. Samalla tavalla ompelin valoverhokankaasta kestohedelmäpusseja. Valoverho- tai pitsikankaasta ommeltuun hedelmäpussiin kannattaa ommella saumaan lisäksi pala puuvillakangasta - punnitustarra tarttuu siihen paremmin!
Ohje pussuikoihin:
Maailman helpoin pussukka?


Pakettikortit ovat pääosin äitini tekemiä, joten pääsin helpolla ;)

Kestohedelmäpussit

ūüćé

Yhden lahjapussukan tein hyödyntämällä joskus (90-luvulla?) äitini painamaa kangasta, jossa lukee isäni nimi. Siihen sain kätevästi isäni joululahjat - traktori-aiheinen t-paita ja suosikkihuulirasvaansa.


Kalakangaskin sopii saajalleen.ūüźü

Olemme kotona remontoineet ompeluhuonettani, josta tulee myös työhuoneeni. Remontin tieltä piti tyhjentää koko huone ja tuli käytyä kaikki kankaani läpi. Isäni lahjapussiin löytyi siis painettu Kari-kankaanpala - samalla löysin myös painettuja piparkakkukankaita. Minusta ne näytti heti leivinliinoilta ja uskon, että niitä niistä on ollut tarkoitus tehdäkin. Ompelin paloihin siis vain pienet kaksinkertaiset käänteet.

Oikeanpuolimmainen on ehkä ollut testikangas - jätin sen vielä odottamaan jatkojalostusinspiraatiota.

Koska kyseessä on leivinliinat, leivoimme lasten kanssa pipareita, joita pakattiin lahjan mukaan vanhemmilleni eli mummille ja papalle.
Pipareita varmaan leivomme ja koristelemme viel√§ lis√§√§ lahjoiksi. Koitan saada itse√§ni niskasta kiinni ja ommella viel√§ kangaskasseja tai pehmeit√§ tyynyliinoja trikoosta. 

Tässä vielä muutama hyvä itsetehty joululahjavinkki:

 Tee kätevä ja helppo pyyheturbaani Loistava DIY-heijastinpaketti käsityöbloggaajilta Ompele muotoiltu tuubihuivi
ūüéĀ

Mitä itsetehtyä sinä olet antanut tai saanut joululahjaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)