17.12.2018

Käytännölliset DIY-joululahjat minibudjetilla


Olen jo ainakin pari vuotta välttänyt joulustressiä ja pyrkinyt antamaan lahjaksi vain käyttötuotteita, itsetehtyä ja juuri saajalleen sopivaa. Niinhän sen ehkä aina pitäisikin mennä, mutta kaupat ovat pullollaan kaikenlaista joulukoristetta ja lahjaideaa, että helposti tuntee painetta tai halua "panostaa" enemmän. 

Tässä vähän vinkkejä käsityöihmisille - materiaaleja kun yleensä ompelulaatikoista ja -kaapeista kyllä löytyy. 


Yleensä olen ommellut monta kestokauppakassia, mutta nyt en saanut niitä tehdyksi - toisaalta vielä ehtii! Tekeminen ei ole nimittäin kauhean työläs ja lopputuloksena on todella kätevä, tilava kassi. 
Ohje kangaskasseihin:
Kangaskassi muovikassikaavalla





Täksi jouluksi ompelin ison kasan helppoja pussukoita, joihin "paketoin" lahjat. Samalla tavalla ompelin valoverhokankaasta kestohedelmäpusseja. Valoverho- tai pitsikankaasta ommeltuun hedelmäpussiin kannattaa ommella saumaan lisäksi pala puuvillakangasta - punnitustarra tarttuu siihen paremmin!
Ohje pussuikoihin:
Maailman helpoin pussukka?


Pakettikortit ovat pääosin äitini tekemiä, joten pääsin helpolla ;)

Kestohedelmäpussit

🍎

Yhden lahjapussukan tein hyödyntämällä joskus (90-luvulla?) äitini painamaa kangasta, jossa lukee isäni nimi. Siihen sain kätevästi isäni joululahjat - traktori-aiheinen t-paita ja suosikkihuulirasvaansa.


Kalakangaskin sopii saajalleen.







🐟

Olemme kotona remontoineet ompeluhuonettani, josta tulee myös työhuoneeni. Remontin tieltä piti tyhjentää koko huone ja tuli käytyä kaikki kankaani läpi. Isäni lahjapussiin löytyi siis painettu Kari-kankaanpala - samalla löysin myös painettuja piparkakkukankaita. Minusta ne näytti heti leivinliinoilta ja uskon, että niitä niistä on ollut tarkoitus tehdäkin. Ompelin paloihin siis vain pienet kaksinkertaiset käänteet.

Oikeanpuolimmainen on ehkä ollut testikangas - jätin sen vielä odottamaan jatkojalostusinspiraatiota.

Koska kyseessä on leivinliinat, leivoimme lasten kanssa pipareita, joita pakattiin lahjan mukaan vanhemmilleni eli mummille ja papalle.




Pipareita varmaan leivomme ja koristelemme vielä lisää lahjoiksi. Koitan saada itseäni niskasta kiinni ja ommella vielä kangaskasseja tai pehmeitä tyynyliinoja trikoosta. 

Tässä vielä muutama hyvä itsetehty joululahjavinkki:

 Tee kätevä ja helppo pyyheturbaani Loistava DIY-heijastinpaketti käsityöbloggaajilta Ompele muotoiltu tuubihuivi
🎁

Mitä itsetehtyä sinä olet antanut tai saanut joululahjaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)