16.11.2019

Frillakuminauhaa ja muita perusvaatteen pirist√§ji√§ ūüėć

Lähiaikoina olen keskittynyt pituutta kasvaneiden lasten vaatekaappien uusimiseen. Käytän aina kankaat viimeiseen tilkkuun asti ja monessa näissäkin vaatteissa on yhdistetty kahta kangasta, jotta saan käytettyä pienetkin palat. Kun kangasta on enää tilkkuja, laitan ne pussiin äidilleni, joka taikoo niistä tilkkutöitä kuten kirjankansia ym.

FabriKingill√§ on pienehk√∂ valikoima ompelutarvikkeita, joilla saa helposti persoonallista ilmett√§ perusvaatteisiin. 
Tyttären paitaan valitsin kaksi trikookangasta: Flower forest grey & Circus beast silver. Leikkasin paidan etumukseen lievästi kolmion mallia - niin, että sen sai ommeltua saumurilla ongelmitta eli kulma ei ole liian jyrkkä. Joustavan frillakuminauhan ompelin jälkikäteen sauman päälle kaksoisneulalla. Toki sen olisi voinut sauman sisäänkin ommella, mutta ajattelin, että ainakin saan sen näin asettumaan kauniisti.

Kaksoisneulalla ommeltu frillakuminauha joustaa yhtä hyvin kuin trikoo, joten paita on helppo pukea ja riisua. Ommelta ei kuvassa oikein näe, koska toinen neulalanka on musta. Nauhan voisi kiinnittää myös esim. siksakilla tai jollain muulla joustavalla ompeleella.
Hihat ompelin myös näitä kahta kangasta yhdistämällä. Suorat leikkaukset ja saumat ompelin saumurilla ja päältä kaksoisneulalla. Toisen hihat väliin sujautin ompelumerkin.

Etuosan alakulmaan silitin pienen sydämen, silitysmerkin. Se pitää vielä ommella kiinni - käytössä tuli testattua ettei pelkkä silitys riitä kiinnittämiseen tai se pitää silittää kuumemmalla/ kauemmin kuin minä tein.

Housut on ommeltu FabriKingin light grey -sävyn joustocollegesta. Tasku on leikattu näppituntumalla, ulkoreuna saumuroitu ja taskunsuu käännetty ja tikattu kaksoisneulalla. Taskun ulkoreunan ompelin kiinni housuun kaksoisneulalla.


ūüíó


Tässä pojan paidassa on FabriKingin kahta trikookangasta: yksivärinen musta sekä Flower forest blue. Housut ovat peruscollegehousut Guitars metallic small -joustocollegesta


ūüíô


Seuraavaan paitaan otin palat joustocollegeja: Mercury black & Mandala grey jeans. Mandala-kankaassa oli reiät toisessa hihapalassa - paikkasin sen mehiläinen-silitysmerkillä. Ensin silitin merkin ohjeen mukaan ja sitten ompelin sen päältä, joten nyt pysyy varmasti.


Toiseenkin hihakappaleeseen osui pieni reikä. Peitin sen ompelumerkillä. Takakappaleeseen ompelin hukkapalatilkun, joka oli juuri sopivan kokoinen ja sen väliin kokomerkin, jonka olin leikannut talteen jostakin asusteesta.

ūüíõ Kalsarit - vinkki vy√∂t√§r√∂kuminauhaanFabriKingin vy√∂t√§r√∂kuminauha on j√§m√§kk√§√§ - sopii vaatteisiin, joissa se ommellaan kankaan sis√§√§n. N√§iss√§ ompelemissani lasten housuissa se toimii todella hyvin, samoin kalsareissa trikookankaan sis√§ll√§.


Pipo on Asteroid belt -bambujoustocollegea. FabriKingillä myydään myös valmiita bambukangaspipoja.
Jos olet ommellut jotakin FabriKingin kankaista, voit ladata kuvan FabriKingin facebooksivulla olevaan Asiakkaiden kuvat -albumiin. Arvon loppuvuodesta kuvansa j√§tt√§neiden kesken kangasyll√§tyksen. ūüíĖ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)