8.11.2019

Askartelua: Isänpäiväkortit ja kirjanmerkit

Toissapäivänä kirjoitin Isänpäivän lahjaompeluista. Olemme kotona askarrelleet Isänpäiväkortteja ja tänään koulun jälkeen teimme lisää kirjanmerkkejä. Idean niihin otimme pojan luokalla tehdystä mainiosta kirjanmerkistä. Tässä ideat jakoon - niitähän voi hyödyntää Jouluun ja muihinkin merkkipäiviin.

Pojan luokalla tehty kirjanmerkki on alla olevassa kuvassa vasemmalla. Omassa tulostimessani värit olivat loppu, mutta onneksi tulostuslaatu ihan ok. Otimme kuvat sisällä valkoista seinää vasten, mutta Photoshop-ohjelmalla poistin vielä taustan, jotta siitä sai ihan valkoisen.

Kuvat leikattiin sopiviksi - toiseen kirjanmerkkiin laitettiin lapset eri puolille ja toiseen vierekkäin. Kokeilin miten laminointi toimii, jos toisen kuvan takana on trikookangasta. Aika hyvin toimi, mutta laminoin sen kaksi kertaa koneen läpi. Reiät tehtiin reijittimellä ja nauhaa niistä läpi. Melko nopea ja helppo askartelu.

Isänpäiväkortteja aloitettiin tekemään jo alkuviikosta, koska ukin kortti piti saada postiin. Hyödynsimme samaa ideaa myös papan ja isin kortteihin. 

Ensin lehdistä leikataan kortin saajalle sopivia sanoja, tekstejä, kuvia ym. Kontaktimuovista leikataan hieman korttipohjaa pienempi pala, jonka liimapinnalle leikatut jutut asetellaan oikea puoli liimaa vasten. Jos haluat lehtileikepalat juuri tiettyihin kohtiin, voi palat ensin liimata korttipohjaan kiinni ja lopuksi laittaa kontaktimuovin päälle.

Hyvää Isänpäivää 💗

Lue myös:
 Ompele korvat suojaava pipo Keittiöpyyhkeitä, joulukortteja ja piparkakkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)