14.2.2018

Collegepaita twistillä (2/2)

Reilu viikko sitten kirjoitin ensimmäisen osan uuden collegepaitani ideoinnista ja ompeluvaiheista. Voit lukea sen täältä: Collegepaita twistillä (1/2). Paitaprojekti jäi tuolloin kesken, odottamaan tilaamaani mustaa resoria. Nyt resoria on saatu ja esipesty, joten tässä projektin jatko-osa.Tässä projektissa käytin siis kahta kangasta, joita molempia oli niin vähän, että paidan kappaleet sai juuri ja juuri tehtyä. Tämä on oikeastaan ihannetilanne - kankaat tulee käytettyä kokonaan eikä epämääräisiä kankaanpaloja jää lojumaan hyllyille. Joskus tällainen tilanne myös mahdollistaa yllättävät onnistumiset, kuten nyt. En ehkä olisi keksinyt tehdä hihoja tällä tavalla, jos kangasta yksinkertaisesti ei olisi ollut niin vähän.

Ensin ompelin etu- ja takakappaleiden olkasaumat yhteen, sitten hihakappaleet hihapyöriöihin.

Nuppineulasin sivusaumat

Erityisen huolella kohdistan nuppineuloilla kainalosauman ja tässä hihan liitoskohdan,
jossa eri kankaat yhdistyvät.

Sivusaumat ompelen helmasta kohti hihaa eli alhaalta ylöspäin.

Innostuksissaan monesti kiirehtii liikaa eikä mieti kahteen kertaan, mitä on tekemässä. Minulle käy näin aina välillä.. Helmaresoriin piti ommella kaksi saumaa. Ompelin sitten toisen nurin ja toisen oikeinpäin - onneksi purettavaa tuli vain pieni pätkä.


 Jos haluat lukea, kuinka ompelen pääntien resorin, löydät sen täältä.


Pääntieresorin viimeistelen ompelukoneen suoralla ompeleella 5mm päästä resoria,
jolloin saumurisauma jää kiinni ja tuo käyttömukavuutta.


Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen - pääsee arkikäyttöön eli varmasti usein päälle! Minulla on muuten luottokuvaajana 7-vuotias tyttäreni. Kännykkäkameralla ei ole kovinkaan helppo kuvata eikä laatu ole lähelläkään ammattitasoa, mutta hyviä kuvia hän puitteisiin nähden saa otettua:


4 kommenttia:

 1. Hei, siitä tuli tosi kiva! Pitäisikin käydä kaikki tilkut läpi ja katsoa saisiko niistä miksaamalla jotain ihan erilaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :) Joo, miksaamalla kuoseja saa ainakin todella uniikkia!

   Poista
 2. Oij, onpa kiva yhdistelmä :) tykkään kans tuosta etuosasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jotkut kuosit inspiroi luovuuteen. Ja siis yleensäkin - kankaat vaan on niiin ihania! :D

   Poista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)