17.2.2018

Lasten vaatekaappien päivitys (osa 1)

Pojallani oli juuri elämänsä viimeinen neuvolakäynti eli 6-vuotistarkastus. Eskarilainen on jo 122cm pitkä - ei ihme, että paidat ja etenkin housut ovat uhkaavasti jäämässä tai jääneet liian lyhyiksi. Ekaluokkalainen tyttäreni on hyvin samanpituinen ja vaatekoko onkin jo vuoden ajan pysynyt samana - helppoa minulle, kun voi käyttää paljon samoja kaavoja.

Molempien vaatekaapit kaipaavat siis päivitystä: pieneksi jääneet kierrätykseen ja tarvittavien vaatteiden ompelua tilalle. Aloitin homman tyttären vaatekaapista. Siellä olikin vielä paljon kokoa 110/116. Raakasin kaikki pienet pois ja tänä aamuna yksi paikallinen äiti kävi ne hakemassa omalle tyttärelleen. Paikalliset facebook-kirpparit ovat muuten tosi hyviä ja käteviä juuri tässä mielessä!Vaatekaappi pursui vaatteita - en tajunnut ottaa siitä kuvaa, mutta sängyllä olevasta kasasta varmaan huomaa, että niitä on paaaljon! Henkareihin jätin muutaman säästettävän vaatteen koosta huolimatta: balettipuvut, muutama vauva-ajan t-paita söpöillä teksteillä sekä lasten lohikäärmepaidat, joita vielä voi käyttää.


Sukkakorista lähti pois pienet ja parittomat sukat sekä kulahtaneet sukkahousut. Etsin omat korit sukille ja sukkahousuille helpottamaan korien siistinä pysymistä.

Sekalainen sukkaperhe

Pieneksi jääneet, mutta lähes käyttämättömät sukkikset kierrätykseen.
Parittomat, pienet ja kuluneet sukat pölyjen pyyhintään ja sitten roskiin.

Sukat ja sukkahousut omissa koreissaan. Sukkavarasto vaatii ehkä vähän täydentämistä.


Pikkuisen haikeaa oli laittaa pois itsetehtyjä vaatteita sekä joitakin ostettuja suosikkivaatteitani, kuten tuo sinivalkoraidallinen takki. Koon 110 itsetehdyt vaatteet ovat vielä olleet enemmänkin harjoituskappaleita. Ehkä ne eivät ole muista niin ihania, mutta itse muistan hyvin kaikkien niiden ompeluvaiheet, mokat ja onnistumisenilon, vaikka eivät olekaan mitenkään täydellisiä. Iloitsen kuitenkin ajatuksesta, että joku pieni tyttö voi niihin ihastua ja haluta päälleen.

Paljon lähti vaatteita pois, mutta paljon jäi silti kaappiinkin sopivaa. Luulin, että kaapit näyttäisivät raakauksen jälkeen tyhjemmiltä ja että ommeltavaa olisi paljon. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että kaikkea on aika hyvin. Eniten tyttären kaapissa tarvetta on t-paidoille, leggingseille ja muutamat sukat voisi ostaa. Ainiin, kuulemma vaatekaappiin tarvitaan myös kääntöpaljettipaitoja ja My little Pony -vaatteita..


Mekot, hupparit, neuletakit


Tulipas hyvä mieli, kun sai kaapit siisteiksi ja ennen kaikkea pienet pois. Etukäteen luulin, että tämä projekti olisi ollut pidempi ja työläämpi, mutta nyt tämä meni kyllä hymyssä suin koko homma. 

Loppukevennykseksi laitan muutaman kuvan kierrätykseen lähteneistä vaatteista ajalta, kun ne vielä olivat sopivia.

Ensimmäinen ompelemani paita.

Tyttären (silloin 6v.) suunnittelemasta vaatteesta tunika
Seuraavana vuorossa on pojan vaatekaappi. Siellä ei ole ihan näin paljon vaatetta, mutta veikkaan, että sieltäkin lähtee ihan iso kasa kierrätykseen ja varmasti uutta ommeltavaakin tarvitaan. Eli jatkoa luvassa...
  
Lue nyt osa 2/2 täältä

2 kommenttia:

  1. Tätä vaatekaappien sorteerausta olen itsekin tehnyt muutamasti... Kyllä se vaan aina tuntuu kivalta kun katsoo väljempää vaatekaappia. Meillä siirtyy aina lapselta toiselle vaatteet, jos vaan mallin puolesta mahdollista. Toki paljon myyn myös ihan kirppikselläkin. Viimeksi sain hyvät kangasrahat vanhoista vaatteista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon isompi projekti olisi kyllä tehdä sama omassa vaatehuoneessa.. Jos sen saan tehtyä ja oikeasti karsittua kolmasosan pois, niin siitä vasta hyvä mieli tulisikin :) Pitää kai tsempata!

      Poista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)